MI EZ

godot5A Godot Irodalmi Estek, mint rendszeres rendezvény 2008 óta létezik. Czapáry Veronika a szervezője a Godot Galéria megbízásából. 

Kezdetben Sáfár Zoltánnal (a Godot Galéria egyik alapítójával) együtt szervezte Czapáry Veronika a Godot Irodalmi Esteket a Repetasarokban. Utána átkerültek az estek a Sirályba, és a Gödörbe (Godot Perfomansz Estek), majd a Tűzraktérbe és a Fogasházba. Végül amikor a Godot Galéria átköltözött a Moha Kávéház és Kultúrtér első emeletére, azóta az estek rendszeresen a Moha Kávéházban és a Godot Galériában vannak.  (11. kerület, Bartók Béla út 11-13.) 

A Godot Galéria (Godot Kulturális Művésztámogató Kht.) 1999 januárjában jött létre azzal a céllal, hogy a nevében foglaltakhoz hűen,  a felmerülő igényekhez alkalmazkodva minél többféle, a művészeket kiszolgáló funkciót tudjon betölteni, illetve olyan közérdekű feladatokat ellátni, amelyre eddig még egyetlen magánkezdeményezésen alapuló, képzőművészettel foglalkozó szervezet sem vállalkozott. Munkája során igyekszik stúdióként, szellemi közösségként tevékenykedni, így egyre több művészeti ággal ismerkedik meg, amelyeket aztán “Godot” szellemében teremt újjá. 2004-ben elindította a Godot Kávéházat, amely a hazai humort megújító stand up comedy műfaj szülőhelye lett.

logo_mohaEzzel egy időben alapította a Godot Dumaszínházat, melynek képviselői mára országos ismertségre tettek szert. A színház felé sodródva 2007-ben elkezdte az Életjáték /lifegame/ improvizált előadás sorozatot, ahol a színészek egy-egy meghívott vendég életéből rögtönöznek jeleneteket. 2008-tól elindította a Godot Irodalmi Esteket, aminek részeként a mai magyar kortárs irodalom széles skálája megmutatkozott. A Godot Irodalmi Estek az irodalmon túli, kísérletező művészetekkel is foglalkozik, a performanszművészeteken, valamint a képző és iparművészeten át a zenei irányzatokig is képviseltethetik magukat az alkotók. 

A Godot Irodalmi Estek eddigi témái:

Alkotáslélektan,

Nőirodalom,

Irodalmi Műhelyek,

Performanszművészet,

In English,

Folyóiratbemutató … stb.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s